Zorgbelang

Voor Zorgbelang Brabant ben ik bezig geweest met het opzetten van de online identiteit. Hiervoor is een vertaling gemaakt op basis van een nieuwe huisstijl ontwikkeld door een zusterbureau. Binnen dit project is WCAG optimalisatie een belangrijk onderwerp geweest.

Wat heb ik gedaan?!

Mijn activiteiten

UX & UI Design

Voor deze website hebben we van ons zuster label een aantal vormen ontvangen en een basis styleguide. Deze was erg gericht op drukwerk wat het interessant maakte om hier een mooie vertaling naar het internet toe te maken.

Front-end development

De website heeft een aantal complexe Front-End stukken erin zitten welke het zonder twijfel een noemenswaardig product maakt. De website is gebouwd door middel van het Design System en heeft daardoor een optimale werking.

WCAG 2.1 Optimalisatie

Voor de Zorgbelang website ben ik druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat de volledige site voldoet aan de WCAG 2.1 eisen. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met de gebruikerservaring voor bezoekers welke met het toetsenbord door de site navigeren.

Functioneel Design

Een stap welke vaak overgeslagen wordt is het functionele design. In deze fase ga ik op basis van alle data de key requirements neerzetten voor een product. Hoe gaat elke pagina werken, en hoe zorgen we ervoor dat de customer journeys allemaal kloppen.