We kunnen beginnen!

Aan de slag met jouw nieuwe website!

Een pagina aanmaken

new-page-pointer

Een pagina aanmaken in Elementor is eenvoudig:

 1. “Ga naar ‘Pagina’s’
 2. ‘Nieuw toevoegen’.
 3. Klik vervolgens op de knop ‘Bewerken met Ele-mentor”.

Teksten bewerken

Natuurlijk is het belangrijk om op jouw nieuwe website de teksten constant optimaal te houden.
Maar hoe pas je deze aan?

 1. Dubbelklik (in de Elementor editor) op het tekstvak waar je wijzigingen toe wilt brengen
 2. Wijzig de teksten
 3. Als je klaar bent met alle teksten aanpassen, klik dan linksonder op de groene knop ‘Publish’ of ‘Publiceren’

Een achtergrond foto veranderen

Vaak wordt er in de sites die door mij ontwikkeld worden in de achtergrond afbeeldingen gebruikt. Deze wijzigen gaat als volgt:

 1. Klik op een van de secties. Dit opent de sectie instellingen in het linker paneel.
 2. Ga naar het middelste tabblad met de noemer ‘Stijl’ of ‘Style’
 3. Klik op de achtergrondafbeelding.
 4. Kies nu een andere afbeelding
 5. Klik op ‘Media toevoegen’.

Heb je ook een webshop in de site?

De basis van jouw webshop

Een product toevoegen

 1. Ga via het linker paneel in jouw WordPress dashboard naar het tabje ‘Producten’
 2. Klik bovenin op ‘Nieuw toevoegen’
 3. Vul de benodigde informatie in
 4. Klik op ‘Publiceren’ rechts bovenin

Het veld om de titel in te vullen bevindt zich bovenaan de pagina. Denk goed na over de titels van je producten en wees consequent. Noem je het ene product ‘Mooie jaarkalender 2018’ en het andere product ‘Kalender 2018’, dan ben je niet goed bezig. Denk ook na over de SEO van je webwinkel en bepaal aan de hand daarvan een goede, korte, passende titel.

Het grote veld waar je normaal alle tekst invult, kun je beter onthouden als de lange beschrijving. Er is namelijk nóg een veld waar je tekst kunt invullen, onderaan de pagina. Dat is de korte beschrijving, welke direct onder de titel van je product zichtbaar zal zijn. De lange beschrijving is zichtbaar onder de tab ‘Beschrijving’. Kijk maar eens op je productpagina.

Dit is één van de belangrijkste opties van je productpagina. Hier vul je alle productgegevens in, zoals de prijs, de grootte, de kleuren, het SKU nummer en nog veel en veel meer. Wil je een aanbieding plaatsen, dan doe je dat via dit blok. Wil je de voorraad van een product aanpassen, dan doe je dat ook via dit blok.

Bij de korte productomschrijving kun je een korte omschrijving van je product invullen. Houd het kort, vermeld je zoekwoord in de tekst en schrijf netjes.

Je kunt met categorieën en tags alle kanten op. Het is een uitgebreid onderwerp en het is verstandig om hier wat tijd en aandacht in te steken voordat je begint. 

Upload een duidelijke, grote afbeelding naar je uitgelichte afbeelding veld. WordPress zal de afbeelding automatisch verkleinen, zodat het bestand niet de groot is en de laadtijd van je website niet nadelig beïnvloed. Als bezoekers op de afbeelding klikken, zullen ze de grote variant te zien krijgen. Bij ‘Productgalerij’ kun je meer foto’s van je product uploaden.